Найкорисніші продукти для мозку
Устриці
Якщо Ви часто їсте морепродукти , зокрема , устриці , то Вас можна назвати щасливчиком . Устриці є дуже корисними для роботи мозку незалежно від віку людини . Причиною тому - високий вміст цинку і заліза. Таке поєднання мікроелементів дозволить зберегти гостроту розуму і поліпшити здатність легко згадувати необхідні факти . Цинк і залізо сприяють здібностям мозку бути зосередженим і запам'ятовувати інформацію.
Чай
Варто забути про чашечці чаю вранці , адже є чай! Свіжозаварений зелений або чорний чай дуже корисний для вашого мозку , тому що в ньому повно катехінів . У всіх напевно були дні , коли відчувалася спустошеність і втому , здавалося , що лінь навіть думати. Причиною цьому може бути як раз недолік катехінів в мозку. Ці речовини прекрасно підходять для збереження розуму гострим і свіжим , для підтримки його нормальної роботи . Катехіни не тільки зберігають працездатність мозку , але і дозволяють йому розслабитися , допомагаючи в боротьбі проти розумової втоми .
Яйця
З віком мозок починає скорочуватися. Це явище отримало назву атрофії мозку. Багато хто з нас спокійно ставляться до зменшення інших частин тіла , але от зі зменшенням мозку змиритися не захоче ніхто. Хоча цей процес і природний, боротися з ним можна , поїдаючи яйця. Справа в тому , що в них міститься багато вітаміну В12 , а також лецитин. Вітамін В12 допомагає проти всихання мозку , що часто загрожує хворобою Альцгеймера. Жовток , хоча і містять багато холестерину , також багатий холін. Холін може допомогти поліпшити Вашу пам'ять.
Каррі
Ця пряна їжа є відмінним способом оживити свій мозок і зберегти його свіжим. Основним інгредієнтом в порошку каррі є куркумін , в ньому повно антиоксидантів. А вони якраз борються проти старіння мозку , підтримуючи когнітивні функції , дедалі гірші з віком. Антиоксиданти в каррі допомагають у боротьбі проти вільних радикалів , які розташовуються як в головному мозку , так і в усьому тілі. А адже вільні радикали можуть викликати запалення і інші захворювання в організмі.
Ягоди
Чорниця корисна для поліпшення рухових навичок і загальних здібностей до навчання . Цю ягоду часто називають найкращою для нашого мозку , не дивно , що сьогодні у продажу присутня безліч продуктів з використанням чорниці . Більшість інших ягід , у тому числі малина й ожина повні антиоксидантів , які чудово підходять для підвищення працездатності мозку.
Горіхи і насіння
Практично всі види горіхів корисні ля мозку. Набір поживних речовин сприяє ясного мислення . Навіть погляд на життя стане позитивним , адже жирні кислоти омега -6 і омега- 3 виконують роль антидепресантів. У деяких горіхах і насінні до того ж багато тіаміну і магнію , які покращують пам'ять , когнітивні функції та живлення мозку.
Листові зелені овочі
Хоча діти і не люблять листові зелені овочі , такі як капусту або шпинат , вони дуже потрібні для мозку , як , втім , і дорослим. Ці овочі особливо допомагають , коли є необхідність згадати призабуту інформацію.
Риба
Вживання риби в їжу є дуже корисним для здоров'я, особливо для мозку. У рибі міститься багато омеги - 3 , відомої жирної кислоти , необхідної для нас в різних проявах. Якщо з’їдати всього одну порцію риби на тиждень , то можна значно зменшити свої шанси на хворобу Альцгеймера. Жирні кислоти допомагають роботі мозку , так як в ньому є шар нейронів , таким стає жорстким за високого вмісту в організмі холестерину і насичених жирів. А омега- 3 містить правильні жири , що дозволить нейронам краще переміщатися по всьому мозку . З кожним роком вилов риби в Україні істотно скорочується, тому українцям пропонуютьчас від часу вживати риб'ячий жир. Він є однією з найбільш популярних харчових добавок, яка покращує роботу серцево-судинної системи, знижуює ризик серцево-судинних захворювань і поліпшує роботу мозку. Всі ці речовини позитивно впливають на зростання та розвиток кісток і зубів, на стан волосся і нігтів, на зір, підтримку пам’яті і збільшення витривалості.
Про сприятливі ефекти від застосування риб'ячого жиру наголошують кращі американські і європейські лікарі.
Шоколад
Вчені довели , що вміст антиоксидантів , що містяться всього в парі ложок какао -порошку набагато більше , ніж в інших продуктах , таких як червоне вино або зелений чай. Основним антиоксидантом , знайденим в какао , є флавонол , який покращує приплив крові до мозку. У звичайному молочному шоколаді цієї речовини не так багато , тому для мозку набагато корисніше вживати темний шоколад.